Dziękujemy!

Bardzo dziękujemy Marcelowi Momot i Filipowi Kopciowi – uczniom Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych za ich zaangażowanie i pomoc w przygotowaniu i obsłudze Warsztatów Kulinarnych dla podopiecznych naszej Fundacji – starszych i samotnych mieszkańców osiedla Złote Łany.

Dzięki temu, że zgodzili się odpowiedzieć na parę zadanych przez nas pytań mieliśmy okazję lepiej ich poznać. Dowiedzieliśmy się, że oboje wiążą swoja dalszą drogę zawodową z gastronomią. Pytani, dlaczego wybrali akurat szkołę gastronomiczną zgodnie stwierdzili, że Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej jest najlepszą szkołą tego typu w regionie. Wpływ na ich wybór miało też przede wszystkim zamiłowanie do gotowania, które zrodziło się u nich od najmłodszych lat.

Pytani o to co inspiruje ich w kuchni stwierdzili, że przede wszystkim jest to Internet oraz działalność innych kucharzy. Marcel i Filip interesują się także cukiernictwem, sztuką barmańską oraz sztuką parzenia kawy.

Chcielibyśmy jeszcze raz podziękować Wam za wysiłek jaki wkładacie w obsługę naszych Warsztatów Kulinarnych. Niech ten wpis będzie okazją dla podkreślenia Waszej roli i zaangażowania w tę inicjatywę. To m.in. dzięki Waszej pomocy Warsztaty Kulinarne cieszą się wśród naszych podopiecznych tak dużym entuzjazmem i stały się dla nich miejscem, gdzie w coraz liczniejszej grupie chętnie spędzają swój czas.

P1100964